Vatrogasne vežbe i takmičenja

Vatrogasne vežbe i takmičenja

Vatrogasne vežbe i takmičenja imaju za cilj održavanje mobilnosti Operativne vatrogasne jedinice, ali i popularizaciju vatrogastva (posebno kod javnih vežbi).

Operativna vatrogasna jedinica DVD ZVEZDARA održava javne vatrogasne vežbe i u cilju popularizacije zaštite od požara. Vežbe i demonstracije veštine i znanja vatrogasci Operativne jedinice DVD ZVEZDARA demonstriraju na poligonu sportskog centra Olimp na Zvezdari, kao što je bila vežba na dan otvaranja SC Olimp 2013. godine.

Održana je i javna vatrogasna vežba radi pomoći Udruženju »Plava školjka« u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za 100 besplatnih letovanja dece sa invaliditetom pod sloganom: »SREĆE JE VIŠE SAMO AKO JE DELIMO«.

Takmičarske ekipe DVD ZVEZDARA učestvuju u redovnim i kvalifikacionim vatrogasnim takmičenjima, opštinskog, gradskog i republičkog ranga (u zavisnosti od uspešnosti kvalifikacija). DVD ZVEZDARA se takmiči u kategorijama muške ekipe seniora klase A i vatrogasnog podmlatka klase A. Na takmičenju važe takmičarska pravila koja propisuje Stručno tehnički savet Vatrogasnog saveza Srbije (STS VSS). Ovaj najviši stručni organ ima pravo da menja i dopunjuje pravila takmičenja. Seniori se takmiče u vatrogasnoj vežbi 2-1-A i štafetnoj trci sa preprekama, a vatrogasni podmladak izvodi vatrogasnu vežbu sa brentačom i štafetnu trku.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *